Consult

We krijgen regelmatig de vraag hoe een consult er uit ziet.
Ieder consult is anders, ook voor ons, omdat ieder mens en dier uniek zijn.
En dat maakt ons werk juist zo fascinerend!
Onze manier van (samen)werken is gebaseerd op jarenlange ervaring hoe we jou en je dier het beste van dienst kunnen zijn.

Intake en eerste consult

Viviane en Tynke doen het eerste consult (de intake en tevens eerste behandeling) samen. Dit geeft de mogelijkheid om jou als eigenaar goed te informeren over wat we waarnemen bij je dierenmaatje en uit te leggen wat dit betekent.

Daarnaast heeft onze ervaring geleerd dat een paar extra handen voor het welzijn van jouw maatje en onze veiligheid fijner zijn.
De eerste keer zijn er vaak veel vragen van jullie en onze kant.
Door samen te werken kunnen we in de eerste behandeling dieper en verder komen.
De meeste eigenaren en dieren kunnen dan even wennen aan deze compleet andere manier van werken.
We raken het dier letterlijk en figuurlijk op de gevoelige plek.
Daarna voelt je maatje dat de disbalans op (soms pijnlijke) plekken in beweging komt.
Daarop reageren ze allemaal op hun eigen manier, de ene gaat “vocaliseren”, de ander wil van de pijn “weg”, de volgende gaat gapen, etc..
Onze ervaring is dat wanneer Viviane er volledig voor het dier kan zijn en jullie aan Tynke vragen kunnen stellen en aanvulling kunnen geven, jouw dierenmaatje zich ook gehoord en gezien voelt.
Dit zie je doordat dieren ontspannen gaan liggen, de gezichtsuitdrukking van je dier verandert, de ademhaling verandert en het dier meer “aangeeft” wat er speelt.

Viviane combineert tijdens de behandeling verschillende technieken waaronder osteopathie, cranio-sacraal therapie, acupunctuur en acupressuur.

Combi-consult

Tynke combineert tijdens de behandeling haar kennis van gedrag van dieren en de mens-dierrelatie met de Oosterse visie op gezondheid en gedrag. De ervaring heeft geleerd dat een dier zelden gedragsproblemen vertoont die niet een medische aanleiding of gevolg hebben. Neem als voorbeeld stress: stress kan de oorzaak zijn van bepaald gedrag, maar bij langdurige stress zet dit ook vast in het lichaam (bij mensen uit zich dit vaak als last van de nek en schouders). En veel ongewenste gedragingen, zoals agressie, komen voort uit pijn.
Daarom is een consult naar aanleiding van een gedragsvraag bij ons een ‘combinatie’ consult: Viviane brengt een dier in balans terwijl Tynke het gedrag met jou als eigenaar doorneemt en oplossingsrichtingen bespreekt.

Vervolgconsult

Een eventueel vervolgconsult wordt vaak bij of Viviane of Tynke ingepland, afhankelijk van wat je dier nodig heeft.

Titerbepaling of vaccineren

Bij ons in de praktijk doen we een titerbepaling bij of het vaccineren van dieren alleen in combinatie met een (kort) consult. Onze visie op het titeren en vaccineren van dieren vind je onder de volgende link (koppeling met button ‘vaccin-titer’).

Voeding
Voeding
Voeding