Ervaringen van eigenaren bij Andere Dierenarts – Viviane Miellet

Herboren!

Onze Flatcoat Warre van 5,5 jaar liep in toenemende mate mank met zijn rechter voorpoot; hij maakte de indruk veel pijn te hebben en was zijn vrolijkheid aan het kwijtraken.
Uiteindelijk gingen we naar de dierenarts, die op basis van ons feitenrelaas – ze kon met voelen niets vaststellen – oordeelde dat het beginnende artrose zou kunnen zijn. Wij kregen de gebruikelijke folders mee voor artrose-medicijnen en keerden ontzet terug naar huis.
Totdat ik in het duinbos waar wij altijd wandelen Norina Pauletta, hondentrimster in Santpoort-Zuid, tegen kwam en haar dit verhaal vertelde. “Laat mij eens voelen” zei ze; zij voelde boven in de nek van Warre en zei vervolgens met veel overtuiging, gezien ook haar eigen ervaringen: “je moet een afspraak maken met Viviane Miellet”.
Dat deden we en 2 weken later kwamen we in Schoorl op het spreekuur en waren verbijsterd! Allereerst omdat Warre 1,5 uur lang vol geduld de behandeling toeliet; sterker nog, na enkele korte pauzes kwam hij eigener beweging weer naar Viviane toe. En dat terwijl 5 minuten borstelen wel echt het maximum is voor hem. Maar dan het belangrijkste, het resultaat: na ongeveer 2 dagen was hij herboren. Niets meer te merken van zijn blessure en hij had zijn vrolijkheid en bravoure weer volop terug; en zo is het nog steeds!
Maarten, Bloemendaal

Ik ben met mijn Tibetaanse Terrier Finn een aantal keren bij Viviane in de praktijk geweest.  Zij hanteert geen kantoortijden dus een bezoek is gemakkelijk in te plannen. Viviane straalt veel rust uit en ook haar praktijkruimte ademt rust uit. Voor Finn een verademing omdat hij wat nare ervaringen bij andere dierenartsen had. Het wonderlijke is dat hij Viviane direct vertrouwde en haar toestond om zijn pijnlijke rug aan te raken. Viviane past haar ritme aan aan dat van het dier. Ze voelt, kijkt en luistert naar wat zijn lichaam aangeeft, neemt de tijd. Finn gaapt, kreunt en lijkt wel terug te praten. Er ontstaat een interactie tussen Viviane en Finn.

Het resultaat is een blije hond met een pijnvrije rug! 

De blik in de ogen van Finn was veel helderder na de behandeling. Bij de vervolgbehandeling wilde Finn zelfs hard hollend naar de praktijk. Alsof hij voelt dat hetgeen Viviane gaat doen hem goed zal doen. En dat zijn mijn ervaringen bij Viviane ook. 

Het doet het dier goed; en dus het baasje ook!

Groetjes en bedankt, Simone en Finn

“Het was heel fijn om met onze bijna 5 jarige Hovawart Chari bij Viviane te komen. Voor haar en mede daardoor ook voor ons.

Chari is altijd erg terughoudend en schuw bij een dierenarts. Als ze een tafel ziet die omhoog kan went ze zich al af en wil ervandoor. Tijdens het onderzoek van Viviane, waarbij ze meteen met zachte hand meteen hier en daar wat blokkades opruimde, zagen we Chari ontspannen en zich overgeven. Heel mooi om te zien.

Ons respect voor haar nam nog toe toen bleek dat Viviane een dierenarts is die zich werkelijk verdiept heeft in voeding voor de hond en de effecten op gezondheid. Het was een verademing om nu eens niet onze neus te stoten aan een dierenarts die zich verlaat op de producenten van de welbekende zakken met voerproducten, maar samen te kunnen sparren over wat past bij onze honden.”

“Beste Viviane, gisteren heb je Diego behandeld, die al een week leed aan door rugpijn verstijfde achterpoten. Manueeltherapie en acupunctuur. Wij zijn je heel dankbaar. Ik vertelde al dat ik weet dat het weer goed gaat als hij weer op zijn rug ligt s’avonds.  Gisterenavond al lag hij naast mij met 4 poten in de lucht. het gaat goed. Wonder!!! Ik bedankte de Zandvoortse Dierenkliniek,  dokter Fenna al voor de tip en jou Viviane bij deze. Wij gaan elkaar weerzien want je gaf aanwijzingen (spijsvertering, organen)  die Diego en ik kunnen gebruiken!  Hartelijke groet uit Zandvoort.”

Bep Zwerus

“Een kort berichtje over onze eerste kennismaking met Viviane Miellet.

Onlangs een 6 jarige Franse bull in huis genomen genaamd Carmen,
inmiddels heet ze Bella.
Dit lieve bulle meisje had last van helse pijn aanvallen in de nek,
pijnstillers en rust was het advies.
Na een aantal dagen kon ik het niet langer aan zien en vroeg om een alternatief.
Mijn DA in Zandvoort adviseerde mij Viviane Miellet.
Afspraak gemaakt en enkele dagen later waren wij bij Viviane.
Zij heeft met haar “magische handen “ons bulle meisje met 2 behandelingen weer helemaal pijn vrij gekregen.
Ze huppelt weer vrolijk in het rond en heeft nergens geen last meer van.
Heel veel bewondering heb ik voor Viviane hoe zij een zielig hondje weer zo vrolijk heeft kunnen krijgen.
Heel veel dank en een dikke knuf en pootje van ons.
Veel succes in je nieuwe praktijk toegewenst.”

Ivonne Visser en Bella.