Mens-dierrelatie

Bij ons in de praktijk “Andere dierenarts” komen vaak de meer gevoelige dieren of dieren met een rugzakje. Meestal spelen de gedrags- of gezondheidsvraagstukken al wat langer en is er ‘regulier’ al gekeken wat er aan te doen is.

Onze ervaring is dat het vaak belangrijk is om breder te kijken: wat speelt er tussen de huisgenoten? Hoe gaat het écht met alle huisgenoten (mens of dier) afzonderlijk?

Dit betekent dat wij soms verder vragen dan het gedrag of de gezondheid van het dier laat zien. Gelukkig merken we vaak dat onze klanten daar ook open voor staan. Want de psychische en fysieke gezondheid van het dier blijkt vaak nauw verbonden met die van de eigenaar. Al is het ene dier hier gevoeliger voor dan de ander.

Soms is dat redelijk voor de hand liggend:

Als een eigenaar gestrest is of een rouwperiode mee maakt, krijgen dieren daar uiteraard het nodige van mee. Maar soms is het minder voor de hand liggend, bijvoorbeeld als een eigenaar zelf (nog) in een ratrace zit en niet onderkent hoe het echt met hem of haar gaat.

Ons doel is om de mens-dierrelatie voor zowel mens als dier zo optimaal mogelijk te laten zijn en helpen je daar graag mee. Met als doel een nóg gezonder en gelukkiger leven voor beiden!

Daarom werkt de praktijk met ingang van 2020 mee aan wetenschappelijk onderzoek naar de kwaliteit van de mens-dierrelatie op het welzijn van honden. Zodra hier meer over bekend is volgt meer informatie op onze website.

Mens dierrelatie
Mens dierrelatie